Traditioner og Højtider

fastelavn-traditionerTraditioner og højtider er en del af vores kultur, de giver året mening og rytme – vores traditioner giver os identitet som mennesker. At sætte sig ind i traditionerne er derfor en god måde at forstå vores identitet, kultur og historie.

Højtiderne bryder hverdagen og det er måske derfor at mange både børn og voksne ser frem til disse – højtiderne er også med til at skabe fællesskab og sammenhold.

Traditioner og  højtider i Christianshavns Asyl

Februar

Fastelavn: Vi fejre fastelavn hvert år hvor holder fælles rundkreds – synger og så vi slår katten af tønden. De børn der ønsker det er meget velkommen til at klæde sig ud.

April

Påske: Vi fejre påske – pynter op og holder påskefrokost med børnene

Farvel til kommende skolebørn: Sidst i april holder vi afslutningsfest med de kommende skolebørn.

Brandøvelse: Den sidste uge i april afholdes der en brandøvelse

Maj

Fødselsdagsfest/sommerfest for Christianshavns Asyl:  Institutionen har fødselsdag d. 31.5. og derfor ligger sommerfesten altid deromkring.

Juni

Store legedag i Kgl. have: Arrangement vi afholder sammen med netværket Asylselskabets 8 andre institutioner inde i kgl. have. Alle institutionerne har en leg med som vi leger sammen.

August

Forældrebesøg på Skovly: Udflugt til vores koloni i Præstø for børn og forældre. Det arrangeres af forældrebestyrelsen og giver mulighed for forældre og børn at se kolonien inden vi skal derned.

Koloni: Den sidste uge i august tager alle Vildbasserne på koloni i Præstø

September

Pølsefest i Damhuset: En tradition der efterhånden har mange år på bagen. Vi mødes med børnegrupper fra hele vores netværk i Damhuset (som er en af institutionerne i netværket). Her synger og leger vi sammen og slutter af med at spise pølser sammen.

Oktober

Fotografen: kommer og tager gruppebilleder

Halloween (for børnene): Vi holder fest for alle de uhyggelige væsner, der kommer frem på de lange mørke vinterdage. Vi skærer græskar til pynt, smager på trylledrik, besøger sutskomonsteret i kælderen og spiser fælles frokost.

December

Julehyggeeftermiddag for alle børn og forældre

Støvlenissen:
I Christianshavns Asyl bor der ved juletid flere støvlenisser og de finder på at løbe hjem og besøge børnene.

Julesamling:
I december holder vi fælles julesamling. Vi synger julesange, tænder julelys, åbner julepakker og hører om støvlenissernes løjer.

Juleværksted:
Vi laver hemmeligt julegaveværksted

Julefrokost for børnene:

Vi holder  julefrokost for alle børnene